HIP Sint-Jan
Volg ons op Facebook

Oostmeers 27
8000 Brugge
T: 050/47.18.50
F: 050/47.18.51

Maaltijden

Tania, onze keukenverantwoordelijke van HIP Sint-Jan

Verantwoordelijken restaurant

Onze twee keukendames zijn een vaste waarde: Tania voor het ontbijt en Emilia voor het avondmaal.

Hip Sint-Jan werkt samen met cateringfirma Aramark. Zij nemen de zorg voor een dagelijkse, kwalitatief warm avondmaal op zich.

Keukentjes: 1.2.07 en zolder

Pedastudenten die buiten de aangeboden maaltijden zelf iets willen klaarmaken, kunnen dat in de keukentjes die voorzien zijn.

In de keukentjes staat een microgolf, oventje, kookplaat, koelkast, diepvries ter beschikking.

Studenten die zelf koken, zorgen voor eigen kookgerief dat ze op de kamer bewaren, wassen zelf af en helpen de keukentjes netjes houden.

Afval wordt gesorteerd. Etensresten worden onmiddellijk in container restafval op koer gegooid.

Openingsuren

Ontbijt: tussen 7u en 9u.

Avondmaal: tussen 17u45 en 18u45. Omwille van Covid-19 kan hiervan afgeweken worden.

Wie vroeger ontbijt wil, kan ontbijt aanvragen.

Wie later wil eten, kan bord aan de kant laten zetten. Tot 22u kan een opvoedster helpen om dat in het restaurant op te warmen. Wie na 22u nog warm eten wenst, zorgt zelf voor bord en bestek en warmt dit in één van onze pedakeukentjes op.

Afspraken en behoud van drinkwater

Maaltijden door HIP Sint-Jan aangeboden, worden in het restaurant gegeten.

HIP Sint-Jan roept alle (semi-)pedastudenten op de maaltijdlijsten minstens een week vooraf juist in te vullen zowel bij aan- of afwezigheid. Iedere dinsdagnamiddag wordt de bestelling voor de week nadien doorgegeven en afgesloten. Lijsten goed invullen helpt voorkomen dat wij voedsel verspillen. Onrechtstreeks is dit ook een bijdrage aan het behoud van drinkwater. Wie hierover meer wil lezen, vindt uitleg van experts in het artikel onderaan deze pagina.

In het restaurant staat een drinkwaterfontein met drinkbaar water. Studenten mogen hier flesjes komen vullen, zodat dit niet aangekocht moet worden.

Verkoop

Ter plaatse is geen verkoop.

Ontbijt en warm avondmaal zijn in de prijs van peda en semi-peda inbegrepen. Pedastudenten staan zelf in voor middagmaal.

Gezien internen overdag de school, noch het internaat verlaten, kunnen zij wel een broodmaaltijd mee naar school krijgen. Degenen die dat wensen, brengen zelf een brooddoos mee met naam op. Met een briefje in de brooddoos vragen de leerlingen dan wat ze willen. Per week wordt belegmenu opgemaakt.

Inspraak

Wensen of opmerkingen mag men bij voorkeur zo vlug mogelijk aan de keukendames doorgeven. Zij bespreken dit met hun verantwoordelijken.

In het restaurant liggen rode en groene kaarten. Alle feedback die beleefd geformuleerd wordt, is welkom. Schriftelijke commentaar wordt telkens aan de verantwoordelijken doorgemaild.

Minstens één maal per trimester is er met de verantwoordelijken en enkele afgevaardigden van peda, semi-peda en internaat een menucommissie.

 

Foto's

(klik op de foto's om ze te vergroten)

Volg ons op Facebook

Oostmeers 27
8000 Brugge
T: 050/47.18.50
F: 050/47.18.51